MECLİSTE SON GÜNE 3600 EK GÖSTERGE VE EYT DAMGA VURDU

MECLİSTE SON GÜNE 3600 EK GÖSTERGE VE EYT DAMGA VURDU

Meclis'te son güne 3600 ek gösterge ve EYT damga vurdu!

Meclis'te 3600 ek gösterge ve EYT çıkışı: Dilimizde tüy bitti

TBMM, 1 Ekim 2020 Perşembe gününe kadar tatile girdi. Önceki gün saat 15.00'te toplanan TBMM Genel Kurulu, yaklaşık 16 saat süren mesainin ardından çalışmalarını tamamladı. Meclis'in son gün mesaisine sosyal medya düzenlemesi görüşmelerinde 3600 ek gösterge ve EYT damga vurdu. İşte detaylar...

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan sosyal medya düzenlemesi sırasında söz aldı ve memurların beklediği 3600 ek gösterge konusunda açıklamalarda bulundu.

Türkkan açıklamasında "Dilimizde tüy bitti; ne emeklilikte yaşa takılanların problemini çözdünüz ne 3600 ek gösterge düzenlemesini getirdiniz ne de milletin yarasına merhem oldunuz. Hepimizin malumu önümüz bayram, millete zehir ettiğiniz bir başka bayrama daha giriyoruz şimdi. İstihdam yok, iş yok, aş yok, hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Çocuklar arife günü babalarının yolunu gözlüyor ama babaların elleri boş, keseleri boş, yüzleri mahzun, evladına mahcup. Anneler babaları karşılıyor, sofra kuracak ama mutfakta sofrayı kuracak hiçbir şey yok, mutfaklar da boş." ifadelerini kullandı.

Sosyal medya düzenlemesine tepki gösteren Türkkan sözlerinin devamında "Bu bayramda milletin yüzünü güldürmek varken herkesi endişelendiren, tepki çeken sosyal medya yasa teklifini Genel Kurula getirdiniz. Türkiye'nin gündemindeki sorunları çözmek ve önlem geliştirmemiz gerekirken bizler, burada, ismine "sosyal medya düzenlemesi" dediğiniz sansür kanununu konuşuyoruz. İktidar "Sosyal medyayı düzenleyeceğiz, ahlaklı hâle getireceğiz." diye attığı her adımda şeytanın rehberliğinde ilerliyor. Düzenlemedeki birkaç maddeyi parlatıp asıl niyetlerini saklıyorlar. Asıl mesele ne biliyor musunuz? Maske dağıtmayı bile beceremeyen iktidar sonbaharda kontrolü iyice kaybedecek. O yüzden, Meclis kapanmadan iktidar interneti kendi kontrolü altına almak istiyor; esas amaç budur." dedi.

'SORUN KULLANICILARIN İÇERİĞİNDE'

Türkkan "Sosyal medya hakkında tartışmamız gereken problemlerin olduğuna kimse itiraz edemez ancak sorun, sosyal medya mecralarından daha çok, kullanıcıların içerik ve paylaşımlarından kaynaklanıyor. Sosyal medya mecraları içerik vermiyor, onlar sadece bir platform; içerik kullanan, kullanıcılar. Toplumdaki ahlaki ve kültürel çürüme doğrudan sosyal medyaya yansıyor aslında. Bu paylaşımlardaki içeriklerde bahsedilenlerin bazıları gerçek hayatta zaten birer suç unsuru. Bu unsurlar sanal dünyada da suç olmalı." ifadelerini kullandı.

EYT VE 3600 EK GÖSTERGE

CHP milletvekili İlhami Özcan AYGUN'da genel kurulda söz alarak 3600 ek göstergeyi hatırlattı. Aygün "Emeklilikte yaşa takılanlar, 3600 ek gösterge, esnaf sicil affı, çiftçi borçları gibi birçok sorun varken sosyal medya düzenlemesi çok mu acildi, bu kadar elzem miydi? Yine, arama motorlarından geçmişi temizleme düzenlemesiyle, hakkınızda çıkan olumsuz haberleri silerek kurtulmayı mı düşünüyorsunuz? Yine, Cumhurbaşkanının Z kuşağı tarafından yapılan "dislike" rahatsızlığından dolayı mı bu kanun teklifi geldi? Bu "dislike"ı silmek mi istiyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

'SÖZ VERİLEN 3600 EK GÖSTERGEYİ GETİRECEK Mİ?'

İYİ PARTİ GRUBU ADINA AYHAN EREL (Aksaray) konuşmasından "Ülkenin çok acil ihtiyacı olduğunu söylediğiniz bu kanun teklifi, işsizliğe çare olacak mı, Kredi ve Yurtlar Kurumuna borçlu olan öğrencilerimizin bu sorununu çözecek mi, EYT'lilerin beklentilerine cevap verecek mi, söz verilen 3600 ek göstergeyi getirecek mi; gelir adaletsizliğini bitirecek mi, taşeron işçilerinin yaşadığı sorunları ortadan kaldıracak mı, çiftçilerimizin uykularını haram eden dertlerine derman olacak mı; atanamayan, sayıları milyonları geçen üniversite mezunu gençlerimize istihdam sağlayacak mı, vatandaşın geçim derdine son verecek mi? Nasıl "İki yıl içerisinde yapılan en önemli kanun çalışması." diyebiliyorsunuz, açıkçası anlamakta zorluk çekiyoruz. Az önce saydığım bu sorunları, Türkiye'nin gündemi olan bu sorunları çözecek kanun çalışmalarıyla Mecliste huzurumuza gelseniz hiç bu kadar çekişmeden, tartışmadan hep birlikte sizi alkışlar, tekliflerinize "evet" oyu veririz ama sokakta vatandaşın gündeminde olmayan, aklının kıyısından köşesinden bile geçmeyen sosyal medya kanununun kime ne faydası var; açıkçası bilemiyoruz." dedi.

 

Haber : SGK Rehberi